Λέγετε ότι η μουσική έχει θεραπευτικές ιδιότητες και κατευναστική επίδραση στα συναισθήματα μας, μιας και μας βοηθάει στην εκτόνωση, την χαλάρωση και αλλάζει την διάθεση μας προς το καλύτερο.

Τι επίδραση έχει όμως η μουσική στο έμβρυο; Αυτό το ερώτημα έχει ωθήσει πολλούς ερευνητές στο να ψάχνουν την απάντηση στο πόσο επηρεάζει η μουσική το αγέννητο βρέφος.

Μουσική και εγκυμοσύνη. Υπάρχει σύνδεση;

Όσο το μωρό είναι στην μήτρα, συμβαίνουν πολλά που συμβάλλουν στην σωματική ανάπτυξη και την αναπτυξιακή διαδικασία. Όλες οι εμπειρίες του εμβρύου, θα παίξουν ρόλο για το πώς θα είναι σαν άνθρωπος όταν γεννηθεί.

Έρευνες έδειξαν ότι τα αγέννητα παιδιά που «εκτίθενται»  στην μουσική, είχαν σημαντική βελτίωση στην νόηση, στην συμπεριφορά, στις αισθήσεις, στην ψυχολογική και συναισθηματική ανάπτυξη, σε σχέση με παιδιά που δεν είχαν επαφή με την μουσική σαν έμβρυα.

Όσο είστε στην διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, το να ακούτε μουσική έχει καθησυχαστική και κατευναστική επίδραση σε εσάς και στο μωρό σας. Η θετική ενέργεια που παίρνετε από την μουσική, δημιουργεί ένα δεσμό ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας. Ακούγοντας μουσική, μειώνονται τα επίπεδα άγχους και stress που μπορεί να νιώθει και το μωρό σας.

Ακολουθούν κάποιες από τις επιδράσεις που μπορεί να έχει η μουσική στο αγέννητο παιδί σας. 

 1. Θα βελτιώσει πολύ τα αντανακλαστικά του παιδιού σας.
  Όταν ακούτε μουσική, το αγέννητο βρέφος σας, θα ακούει τις δονήσεις και θα αντιδρά το ίδιο. Μπορεί ακόμα και να προσπαθεί να κινηθεί σύμφωνα με το ρυθμό των δονήσεων.
 2. Μπορεί να βελτιώσει την ακοή του αγέννητου παιδιού σας.
  Αν ακούτε μουσική με ακουστικά, αυτόματα θα βελτιώσετε την συγκέντρωση, την ακοή και τις ικανότητες του. Το μωρό, μπορεί να μην είναι σε θέση ακόμα να καταλάβει την μουσική, αλλά προσπαθώντας να συγκεντρωθεί στους ήχους και τις δονήσεις, σίγουρα θα του κάνει καλό στην πνευματική διέγερση.
 3. Αφού γεννηθεί, θα είναι ένα καθησυχαστικό νανούρισμα.
  Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το μωρό θυμάται τους ήχους και τα ερεθίσματα που είχε μέσα στην μήτρα. Αν ακούγατε συγκεκριμένη μουσική όσο είσασταν έγκυος, το πιθανότερο είναι το μωρό να το θυμάται και ακούγοντας το να ηρεμεί.
 4. Θα βοηθήσει την συνολική διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού σας.
  Το είδος της μουσικής που ακούτε όσο είστε έγκυος, θα συμβάλλει σημαντικά στην προσωπικότητα του μωρού σας.

Πηγή: letsfamily