Παιδικό Μουσείο:

Aυτό το ξεχωριστό μουσείο είναι αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους. Συγκεκριμένα, τους βοηθάει να κατανοήσουν με έξυπνο και διασκεδαστικό τρόπο τον κόσμο στον οποίο ζουν. Εδώ μπορούν να φτιάξουν κατασκευές, να κατανοήσουν τις έννοιες της αγοράς και της ζήτησης και να πειραματιστούν με συνταγές στην ‘κουζίνα’. 

 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας:

Ένα μουσείο που θα εντυπωσιάσει τα παιδάκια σας ότι ηλικία και αν έχουν. Ακριβή αντίγραφα ζώων και φυτών θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να μάθουν περισσότερα για το οικοσύστημα. Μην παραλείψετε επίσης την έκθεση στο κέντρο Γαία που παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί ο πλανήτης μας και το αποτύπωμα που αφήνει ο άνθρωπος πάνω σε αυτόν. 

Πλανητάριο –Ίδρυμα Eυγενίδου:

Μια επίσκεψη στο Πλανητάριο σίγουρα επιβάλλεται. Πρώτα απ’όλα μικρά και μεγάλα παιδιά θα λατρέψουν τον τεράστιο θόλο και το αμφιθέατρο. Επίσης, είναι μια τέλεια ευκαιρία για να εξοικειωθούν με δυσνόητες έννοιες με έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. 

Ζάππειο – Εθνικός Κήπος:

Μια αστική όαση στο κέντρο της Αθήνας – κυριολεκτικά δίπλα στην πλατεία Συντάγματος – ιδανική για τους μικρούς μας φίλους. Εδώ μπορούν να ξεσαλώσουν στις δυο παιδικές χαρές, να έρθουν σε επαφή με τα ζώα στον μίνι ζωολογικό κήπο και βέβαια να ταΐσουν τις πάπιες στην λίμνη. 

Zappeion1

Ελληνικός Κόσμος:

Σίγουρα το καλύτερο μέρος για να βιώσουν οι μικροί μας φίλοι την ελληνική ιστορία μέσω εικονικών παιχνιδιών. Θα εντυπωσιαστείτε οικογενειακώς με αυτό το πρωτότυπο ταξίδι στον χρόνο, ενώ θα μεταφερθείτε σε ιστορικά μνημεία που δυστυχώς δε σώζονται μέχρι σήμετα. 

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο:

Αφιερώστε μία μέρα σε αυτό το υπέροχο πάρκο. Παρατηρήστε τα παιχνιδιάρικα δελφίνια, φλερτάρετε με τα ροζ φλαμέγκο και πειράξτε τη νωχελική καφέ αρκούδα. Προμηθευτείτε χάρτη στην είσοδο, καθώς το πάρκο είναι τεράστιο και φιλοξενεί πάνω από 350 είδη, από τα οποία μάλιστα τα μισά είναι υπό εξαφάνιση. 

Zoo

Λόφος Λυκαβηττού:

Ο ιδανικός περίπατος για όλη την οικογένεια. Ο λόφος του Λυκαβηττού βρίσκεται δίπλα στο κοσμοπολίτικο Κολωνάκι και φημίζεται για την υπέροχη θέα του. Οι δε μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν τη διαδρομή με το τελεφερίκ που φτάνει στην κορυφή του λόφου. 

Παιδική Χαρά στο Πάρκο Φλοίσβου:

Αν θέλετε να ξεφύγετε από το κέντρο και να αφιερώσετε τη μέρα στα παιδιά σας, το πάρκο Φλοίσβου είναι η ιδανική απόδραση. Βρίσκεται στη νότια πλευρά της Αθήνας, δίπλα στο ομώνυμο λιμάνι. Είναι αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη παιδική χαρά στην Αθήνα, ενώ διαθέτει ενδιαφέροντα παιχνίδια, τα οποία είναι χωρισμένα έξυπνα σε ζώνες ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. 

Floisvos

Αρχέλων – Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών:

Μια εναλλακτική δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους. Θα γνωρίσουν από κοντά πολλές διαφορετικές χελώνες και θα μάθουν τα πάντα γι αυτά τα υπέροχα πλάσματα, όπως τους βιότοπους που προτιμάνε και τον τρόπο αναπαραγωγής τους. Και βέβαια η δημοφιλής χελώνα Καρέτα Καρέτα θα κλέψει τις εντυπώσεις. 

Μια μέρα στην παραλία με την οικογένεια:

Μην σας ξεγελάει το κέντρο της Αθήνας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι γύρω παραλίες της μπορούν να σας προσφέρουν πλήρη χαλάρωση. Σας έχουμε συγκεντρώσει τις παραλίες που είναι ιδιαίτερα φιλικές για οικογένειες. 

 

www.kidslovegreece.com