Είναι γνωστό ότι οι ξένες γλώσσες είναι ένα απαραίτητο εφόδιο για κάθε νέο. Όμως πώς σας ωφελεί η γνώση τους συγκεκριμένα ;

Ο χειρισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και διάφορων συσκευών απαιτούν ως ένα βαθμό γνώση ξένων γλωσσών (κυρίως Αγγλικών) από το χρήστη. Κατέχοντας κάποια ξένη γλώσσα, έχετε στη διάθεσή σας μια τεράστια γκάμα ταινιών, σειρών βιβλίων και μουσικής  για να επιλέξετε.

Για τους φοιτητές …

Κάλο θα είναι να γνωρίζετε την ΑΝΑΓΚΑΙΌΤΗΤΑ εκμάθησης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑΣ ξένης γλώσσας σήμερα, για την ακαδημαϊκή και μετέπειτα επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Τα πτυχία ξένων γλωσσών, αλλά και ταυτόχρονα η δυνατότητα καλής προφορικής και γραπτής κατανόησης και επικοινωνίας σε αυτές, μπορούν να σας εξασφαλίσουν την επιτυχία και να σας βοηθήσουν σε πολλές πτυχές της φοιτητικής ζωής σας. Πρώτα απ’ όλα, για την εκπόνηση εργασιών, σε προπτυχιακό ή/και μεταπτυχιακό επίπεδο, μιας και πολύ μεγάλο μέρος της βιβλιογραφίας θα είναι ξενόγλωσσο. Επίσης, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να επιλεχθείτε να συμμετάσχετε σε προγράμματα τύπου Erasmus και για να έχετε σοβαρές πιθανότητες να αντεπεξέλθετε με αξιοπρέπεια στην παρακολούθηση των μαθημάτων και τις δραστηριότητες εκεί. Τέλος, είναι ένα μεγάλο προνόμιο για το βιογραφικό σας, για τη διεκδίκηση θέσεων εργασίας μελλοντικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

”Τα όρια της γλώσσας μου είναι και τα όρια του κόσμου μου”…

…λέει ένα ρητό. Καλές επικοινωνιακές δεξιότητες σε μια ή περισσότερες ξένες γλώσσες σημαίνουν αυτόματα έκθεση και δυνατότητα επαφής με νέους ανθρώπους, νέες ιδέες, νέους κόσμους. Σε πρακτικό επίπεδο, θα σας λύνει τα χέρια αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό και θα σας δώσει τη δυνατότητα γνωριμιών και ενδεχομένως δημιουργίας φιλίας με άτομα από άλλες χώρες. 

Ένα ακόμα όφελος στον κοινωνικό τομέα είναι η ευκαιρία που παρέχουν οι ξένες γλώσσες να συναναστραφείτε με άλλα άτομα που μαθαίνουν την ίδια γλώσσα, πηγαίνοντας σε ένα φροντιστήριο. Άλλη μια δυνατότητα για ενδιαφέρουσες γνωριμίες, λοιπόν!

Επιστημονικές έρευνες δείχνουν…

Σύμφωνα με πληθώρα επιστημονικών ερευνών, η διαδικασία εκμάθησης μιας γλώσσας πέραν της μητρικής, προκαλεί δομικές και λειτουργικές αλλαγές του εγκεφάλου, κάτι που μάλιστα ισχύει ανεξαρτήτως ηλικίας. Υποστηρίζεται, συγκεκριμένα, ότι κάποιες πτυχές του εγκεφάλου· όπως αυτές που σχετίζονται με τη μνήμη, την ικανότητα αιτιολόγησης και σχεδιασμού, ενδυναμώνονται κι έτσι βελτιώνονται οι αντίστοιχες δεξιότητες. Παράλληλα, ενισχύεται η δημιουργικότητα κι η αναλυτική σκέψη, καθώς και η προσοχή-συγκέντρωση. Σας βοηθά, λοιπόν, να γίνετε περισσότερο παραγωγικοί.