Όλες οι μαμάδες ξέρουμε ότι οι αγαπημένες στιγμές των παιδιών είναι αυτές που περιλαμβάνουν παιχνίδι! Χαμόγελα, φωνές, αγκαλιές και πιτσιρίκια που τρέχουν, αλλάζουν την ατμόσφαιρα και τη διάθεσή μας, και μας παρασύρουν στον συναρπαστικό κόσμο τους. Υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να ακούς το παιδάκι σου να γελάει αυθόρμητα; Σε γεμίζει αισιοδοξία, δύναμη και σου δίνει τόσα πολλά… Για αυτό και εσύ θέλεις να του προσφέρεις ακόμη περισσότερα. Πώς, λοιπόν, μπορείς να του χαρίσεις μαγικές στιγμές; Συγκέντρωσα τις δραστηριότητες που διασκεδάζουν πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο το δικό μου αγγελούδι, για να αντλήσεις έμπνευση!

Ατελείωτες στιγμές διασκέδασης με… επιτραπέζια!

Τα οφέλη των επιτραπέζιων στα μικρά μας είναι αναρίθμητα: Ακονίζουν το μυαλουδάκι τους, ενισχύουν τις γνώσεις τους, τα βοηθούν να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η οργάνωση, η διαχείριση καταστάσεων, η μεθοδικότητα, καλλιεργούν τη συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα… Πέρα, όμως, από όλα τα παραπάνω, τους προσφέρουν ατελείωτες στιγμές διασκέδασης! Για μένα είναι ιδανική ευκαιρία να περάσω ποιοτικό χρόνο με τη μικρή μου και να καταφέρω να την «ξεκολλήσω» εύκολα από την οθόνη του tablet.

 

Yoga, capoeira και tai chi για παιδιά

Τα αθλήματα δεν γίνεται να λείπουν από το πρόγραμμα των μικρών μας, καθώς είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την ανάπτυξή τους και τη σωματική τους υγεία. Φυσικά, πριν επιλέξουμε οτιδήποτε, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τα ενδιαφέροντά τους και τις προτιμήσεις τους. Το κοριτσάκι μου, καθώς με έβλεπε να παίρνω το yoga mat μου και να προετοιμάζομαι για το μάθημα στο γυμναστήριο, μου ζήτησε να δοκιμάσει και εκείνη. Έτσι, βρήκα ειδικά μαθήματα για παιδάκια που την ενθουσίασαν, ενώ τα Σαββατοκύριακα πάμε μαζί για yoga στο πάρκο. Τα καλά νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές για τα μικρά μας, από τις κλασσικές δραστηριότητες, όπως κολύμπι και τένις μέχρι capoeira, tai chi και ιστιοπλοΐα. Δώσε τους τη δυνατότητα να τα δοκιμάσουν, να πειραματιστούν και να διαλέξουν εκείνο που τους ταιριάζει περισσότερο!

Εκδρομή!

Μπορεί το «φορτωμένο» πρόγραμμα να κάνει ένα τέτοιο εγχείρημα να μοιάζει δύσκολο στην πράξη. Μου έμοιαζε «βουνό», να οργανώσω μία εκδρομή όταν είχα τόσες υποχρεώσεις, μέχρι που ένα βίντεο με έβαλε σε σκέψεις…

Πηγή: queen